P04

Regoč i mix svjetova 

Halo halo stani malo, prošli tjedan me nije bilo. Oh noo, nije ništa propalo i radilo se dosta prošlli i ovaj tjedan tako da se nisam jako grizao što nisam napisao post 😀 Malo jesam ali ne previše.

P04

Osobni projekt - mix svjetova

https://instagram.com/matijaplesarijeme po glavi mi se vrti ideja da spojim svijet ilustracije i ovaj naš, lupi me mokrom krpom po čelu, stvarni svijet. Nešto sam tako radio daaavno s malim bićima zvanim Happies koji se mogli vidjeti na mom instagramu. No ovaj put bi tu ideju gdje se svijet malih bića koji se pojave na mjestima gdje ste jako sretni proširio i na ostali svijet ilustracije od nestvarnih i magičnih likova do svjetova koji nije moguće uslikati baš fotoaparatom. Ono što je moguće uslikati je ovaj naš svijet i neke stvarne lokacije koji su inspiracija za nastanak opet onih imaginarnih likova i svjetova koji ne bi postojali bez nas, ovih “stvarnih”. Vjerujem da zvuči zbunjujuće zato evo par linkova na neke od umjetnika koji se bave sličnim projektima. Tu je Lucas Levitan koji svojim komičnim pristupom oduševljava svojih 200 tisuća pratitelja na instagramu. Ben Rubin artist iz New York-a svojim projektom “Subway Doodle” pogađa u sridu onoga što bi ja htio postići sa svojim projektom. Povezati fantastične i prepoznatljive lokacije sa svijetom ilustracije. Švedski ilustrator Johan Thornqvist koji mi se odmah na prvu svidio jer jako dobro spaja ova dva svijeta skoro neprimjetno uz malu pomoć obrade fotografije pa ilustracija i fotka djeluju stvarno kao cjelina.

P04

Odkud Regoč u ovoj priči

Kako je prije nekoliko tjedna (18.4.2020.) bio 146. rođendan Ivane Brlić-Mažuranić htio sam to obilježiti na svoj nekakav način pa je ovaj projekt dobio i svoj početak. Regoč mi se učinio kao zanimljiv lik koji bi mogao prošetati iz svog Legen grada u posjet Ivani na njen rođendan. Naravno prvo sam otišao odraditi fotografski teren 😀 (konačno malo na slobodu) i neke od fotki iz Šume Striborove i još nekih meni dragih lokacija mogu se prelistati uz ovaj odlomak. Nastala je tu i prva ilustracija pri istraživanju i moje interpretacije lika Regoča. Koji će u narednih par ilustracija dobiti i nove oblike.

P04

Regoč je početak, a tko zna gdje je kraj

Već vidim kako je ovo projekt koji će se vraćati i širiti se kako rastemo ja i moj portfolio. Mislim da se na ovaj način može puno toga prikazati i objasniti razno razne teme i problematike. Nadam se da će se nekome svidjeti ono što izađe iz svega ovoga. Pa ako imaš ideju što bi mogao iduće napraviti kao glavnu temu serije radova slobodno mi se javi na bilo koji način. Ispod je forma za newsletter pa ako hoćeš primati obavijesti o novim postovima i akcijama ostavi mail. Neću biti naporan s mailovima ako to ne želiš 😉   Do čitanja bye bye! Matija, Studio 42 - Dizajn za sve!

P04

Podijeli ovaj post sa ekipom!

Ostavi komentar