P01

Pisanjem do cilja 

Od kako se bavim dizajnom, već nekih 8 godina, san mi je imati svoj studio i stvarati svaki dan za sebe i klijente raznih profila. Dio tog sna se ostvario u 2018. godini kada nastaje Studio 42. S jedne strane je on sve što sam sanjao godinama, dok je s druge strane ipak to malo manje idilično. No, najveća prednost vođenja svog posla je ta što svoju budućnost i rad sada napokon sam oblikujem i odlučujem o svojim sljedećim potezima, sam sa svojim kreativnim željama i sa svojih 10 prstiju. Što je pomalo zastrašujuće ali time je i zadovoljština iz postignutog toliko puta veća.

P01

Počni stvarati pomoću malih ciljeva

2020. je svima krenula vrlo apokaliptično, koronično i kaotično, korona nas je prikovala za kauče. Iako navik’o, tak i tak radim iz kućnog ureda, bilo bi grozno da dođe virus gdje moramo svi na okupu biti :). Imao sam i ja nešto vremena za kovanje planova i vremena za razmišljanje o svojim kreativnim frustracijama koje me muče već neko vrijeme. Naime sve češće imam osjećaj da je moja kreativa ukalupljena i sve češće nemam vremena za istinski kreativani rad i pretvaranje svojih ideja u stvarnost. To razmišljanje me dovelo do rješenja koje će me natjerati da organiziranije i redovno radim na vlastitim idejama i time zadovoljavam svoju kreativnu potrebu za stvaranjem. Moj najveći problem je što dnevno imam milijun ideja ali one često ostanu samo to, u mojoj glavi ili započete na nekom komadu papira ili natipkane u aplikaciju sa ostalim bilješkama. Tako me je izreka Marie Forleo “Creative success means balancing your love of starting things with a habit of finishing them” (izletjelo negdje na Instagramu), donekle pogurala i natjerala da se obvežem na tjedno stvaranje novog sadržaja 😀 Tako je plan da malim koracima i ciljevima koje ostvarujem na tjednoj bazi dođem do završetka i objava velikih projekata.

ipad robot_studio42_1080px

P01

Na blogu ćete pronaći

Svako to postignuće, ma kako malo, ću objaviti na ovom blogu te se nadam da će potaknuti nekoga da stvara i biti nekome inspiracija. Također, ćete moći vidjeti kako nastaje kreativa u malom Studiju 42 za grafički i web dizajn, ilustracije i maštarije. Ovaj blog će vas povesti na putovanje kroz moj rad, privatan život i hobije.

Za sada, Bućkuriš će mu biti ime jer ni sam još ne znam što će sve bit na tjednom meniju ali lagano nadolaze ideje kako pišem ovaj post.

Svakako će biti red grafičkog dizajna i ilustracija. Tu ćemo šetati kroz projekte za moje klijente ili neke od mojih in house projekata o kojima jedva čekam napisati prvi post. Naravno, bit će tu ponešto outdoor pustolovina sa planinarenja, bicikliranja, trail trčanja i šumske šetnje sa obitelji kad prođe ovo govno od izolacije i korone (jeste li vi već ludi od skrivanja po kući?). Također moja šašava mala obitelj sigurno zaslužuje nekoliko postova, ne samo zato što ću vam kukati o problemima, nego mislim da stvarno možemo bit primjer drugima, primjer kako nešto ne treba raditi u životu 😀 (sva sreća da mi gospođa sudruga ne može pronaći ovaj tekst na internetima).

P01

Pa da onda krenemo

I bit će tu stvarno još svakakvih svaštarija ali obećavam da će svaki post biti postavljen sa glavnim ciljem da nekom pomogne ili netko ima barem malu korist od njega. Htio bih uključiti i vas koji ovo čitate u kreiranju sadržaja ovog bloga. Tako da ako netko ima neku ideju za postove ili trebate pomoć slobodno mi se obratite uvijek sam tu za pomoći (komentar, pm na društvenim mrežama, mail tu sam za vas :). Sljedeći tjedan već krećemo punom parom, a na instagramu možete pratiti razvoj situacije i napredak novog posta za idući tjedan.

 

Do tada ostanite doma i budite zdravi i veseli,

 

Dizajn za sve! Studio 42

 

#stayhomealone

 

Matija

family plesa_studio42_1080

Podijeli ovaj post sa ekipom!

Ostavi komentar